JUHTKIRI | Igaühes on sportlast

Ohtuleht.ee, 12. oktoober 2024

Napikaga ehk tulemusega 62 : 57 on uus EOK president Kersti Kaljulaid. Naine, kel on ette näidata julgus otsustada ja keerulisi samme astuda Eesti riigi tüürimise ajast. Kes lubas valimiskõnes lisaks tippspordile teha nii, et iga eestlane tunneks, et temas on veidi sportlast. Isegi kui selleks esimeseks saavutuseks on tugitoolist välisukseni saamine.

Pole hullu, kui see erakordselt madal eesmärk tundub. Suured asjad saavadki alguse tibatillukestest. Paljud terviseedendajad on ohanud, et tagumiku tõusmine pehmelt tugitoolipolstrilt on esimene ja kõige olulisem saavutus. Sealt saavad tulemused vaid paremaks minna – uksest välja, õue. Auto asemel ühissõidukiga tööle. Või siis jala. Meelepärase treeninguviisi leidmine. Pere, partneri ja laste kaasamine. Ühel hetkel on mõnus laupäev mitte autoga odavketi poodi šoppama minek ja pärast seda kiirtoidurestoran, vaid matkarada, lõkkesupp ning vähemalt 20 000 sammu. Või vähemalt minigolfki.

Muidugi ei tohi tippsporti ära unustada. Ka see valdkond vajab hoolikat ja inimest ehk sportlast keskmesse asetavat lähenemist. Nutikas arusaam, kust ja mida ja kuidas filigraanse täpsusega toetada, et kasum oleks maksimaalne, peaks just väikeriigile olema jõukohane.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?