ARNO LIIVERI RADADEL | Juubilar pidi kalli Hiiumaa maha jätma. Naabrimees: ta küsib ikka, kuidas koerakesel läheb

Geidi Raat, Fotod: Teet Malsroos, 12. oktoober 2024

Kui Õhtulehe ajakirjanik koos fotograafiga Hiiumaale jõudis, oli Arno juba mandrile kolinud. Nii algaks siinne versioon Oskar Lutsu „Kevadest“. Mis on aga praeguseks saanud 55 pika aasta eest linastunud „Kevade“ filmis eestlastele sügavale südamesse pugenud blondipäisest südamlikust poisist Arno Talist, kelle rollis oli Arno Liiver?

Reedel, 11. oktoobril tähistab Arno juubelit – elu vinnas vägisi vanusele number seitsme ette. Pikka juttu näitleja sel puhul teha ei soovi, kuid võtab õnnitlused rõõmsameelselt vastu. „Aitäh,“ tänab ta telefonis ja jääb veel pikalt naerma. „Eks mul on ikka 70aastase tunne, samas tervis on hea. Ma ütlen teile aga, et mul pole veel mingi juubel. Mu ema sai suvel 90 ja mina loengi juubeliteks vanuseid alates sellest,“ teatab Arno. „Enne seda on ainult eelsünnipäevad.“

Arno elab juba rohkem kui pool aastat mandril rahulikku elu. Palju rahulikumat, kui ta elas oma pikaaegsel armsal kodusaarel Hiiumaal, kus sõbrad ja tuttavad teda vaatamata mõningatele pattudele taga igatsevad. Tunded on vastastikused. „Eks hakkan mandril vaikselt harjuma. Natukene ikka igatsen Hiiumaad ka,“ lausub näitleja. Ja muidugi igatsevad üksteist Arno ja tema koerakene Terri, kes olude sunnil Hiiumaale maha jäi. Kui Arnole rääkida, et tema pruuni värvi karvane sõber pugib saarel seasüdameid ja on rõõmus, saab tal ülimalt hea meel.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?