Riigikaitsepoliitik hurjutas ajakirjanikke ja ähvardas kohtuga: „Sisu asemel pastakast välja imetud intriig.“

Toimetas Marvel Riik, 12. oktoober 2024

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Kalev Stociescu palus komisjoni istungil eraldi protokollida epistli teemal, kuidas Delfi ja Postimehe ajakirjanikud soovivad rikkuda riigikaitsekomisjoni ja kaitseministeeriumi töösuhteid.

„Mina ei soovinud anda [Eesti Päevalehe/Delfi] ajakirjanikule Kärt Anveltile kommentaare, sest ma arvasin juba ette, õigesti, mida võib antud artiklist oodata. Sisu asemel pastakast välja imetud intriig,“ kuulutas Kalev Stociescu (Eesti 200) riigikaitsekomisjonis, mis tegeleb ennekõike riigi julgeolekut ja kaitset reguleerivate eelnõudega ning kontrollib oma valdkonna piires täidesaatvat võimu.

Stociescule jäi hambu Anvelti artikkel, mis rääkis, et riigikaitsekomisjon on otsustanud ette võtta riigikaitse raporti koostamise. Sellele järgnes poliit- ja ametnike ringkondades jutt, et komisjon kavatseb kontrollida, kui pädevad on kaitseministeeriumi asekantslerid, ja selleks kutsutakse nad nö vaibale. Rahvasaadik Stoicescu ise ei soovinud sel teemal kommentaare ajakirjanikule anda.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?