Kärpekäärid lõksuvad: südamekliinik ravib patsiente umbses ja rikkis liftidega haiglas

Asso Ladva, 16. oktoober 2024

Algaval aastal pidi algama Tartu ülikooli kliinikumi laguneva F-korpuse asemele uue hoone ehitus. Juba olid plaanid tehtud, kuhu lammutamisele minevas majas töötavad osakonnad kolida, aga valitsus tõmbas kliinikumilt rahavaiba jalge alt.

1976. aastal valmis saanud F-korpus on kliinikumi üks viimaseid korda tegemata hooneid. Ehituslikult on pool sajandist vana maja sellises seisus, et lihtsam on ehitada uus maja kui toppida nüüdisaegne tehnoloogia vanade müüride sisse. Plaan oli järgmisel aastal alustada vana maja lammutamist ja uue ehitust, kokku maksnuks see umbes 90 miljonit. Valitsuse tahtel on kogu protsessi algus lükatud kaks aastat edasi.

„Praegune südamekliiniku ravikorpus oli juba valmides südamehaigete ravimiseks liiga väike ning see ei vasta kaasaegsetele tingimusele ei patsientide olme ega tehnosüsteemide vaates,“ ütleb Tartu ülikooli kliinikumi südamekliiniku juht doktor Alar Irs. F-korpuses töötavad peale südamekliiniku veel radioloogia-, kopsu- ja sisehaiguste kliiniku osakonnad. Seega oleks uus maja leevendanud paljude kliinikumi üksuste vaevu. Seepärast oli kogu haigla Irsi sõnul valmis kolmeaastaseks segaduseks, kui eelnimetatud üksused töötaksid ajutistel pindadel.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?