EESRIIE SULGUB: 90aastane Nana Mouskouri taandub lavalt

Toimetas Triin Tael, 16. oktoober 2024

Legendaarne lauljanna Nana Mouskouri teatas mõni nädal enne 90 aasta juubelit, et lõpetab esinemise. „Olen vist piisavalt palju teinud,“ ütles hitist „Only Love“ tuntud artist ja poliitik Saksa ajakirjale Der Spiegel ning lisas, et ei taha fännidele pettumust valmistada.

Hõbedasest häälest ja range tumeda raamiga prillidest tuntud Mouskouri seletas intervjuus, et annab veel paar kontserti, kuid siis on esinemistega lõpp: ta tunneb, et ei pruugi laulda enam nii hästi kui vanasti. Õigupoolest oli ta hüvastijätuturnee korraldanud juba ligi 20 aastat tagasi. Kuid süda kiskus ikka ja jälle lavale tagasi. Fännid ei pea siiski ahastama: 13. oktoobril 90aastaseks saanud muusikalegend tähistab juubelit uue albumiga, kus kõlavad uuesti sisse laulduna tema kuulsaimad palad. „Neid salvestusi kuulates ei suuda ma pisaraid tagasi hoida,“ tunnistas lauljanna Der Spiegelile.

Pika karjääri jooksul tosinas, sealhulgas hiina ja korsika keeles üle 200 albumi välja andnud Mouskouri pensionile jäämine märgib ühe ajastu lõppu, nendib portaal Greek Reporter kreeka staarile pühendatud artiklis. Kreeta saarel sündinud ja kolmeselt koos ema-isaga Ateenasse kolinud tüdruk, kes ristiti Ioannaks, kuid keda lapsest saadik on kutsutud Nanaks, ilmutas muusikaannet juba kuueselt. 12aastaselt alustas Nana laulutundides käimist. Algul tundus siiski, et andekam on tema vanem Eugenía ehk Jenny.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?