Prokuratuur esitas kahele alaealisele noormehele süüdistuse mõrvas

Toimetas Kristjan Väli, 16. oktoober 2024

Pärnu poisid peavad kohtu alla astuma süüdistatuna tapmises eriti julmal ja piinaval viisil. Süüdimõistmise korral võib neid ähvardada kaheksa- kuni kahekümneaastane või lausa eluaegne vangistus.

Pärnu maakohtus rullub peatselt lahti Eesti mõistes täiesti erakordne protsess: kohtu all on kaks alaealist noormeest, keda süüdistatakse 59aastase Hugo tapmises.

Lääne ringkonnaprokuratuur teatas teisipäeva pärastlõunal, et toime pandud tapmise uurimine on edenenud eriti kiiresti ning kahtlustatavatele, 15- ja 16aastasele noormehele, esitati süüdistus. Lääne ringkonnaprokuröri Toomas Koitmäe sõnul selgus uurimise käigus, et noortel tekkis pärast uimastite ja kange alkoholi pruukimist mõte minna tuttava Hugo juurde, et talle peksa anda. „Kui kannatanu oli ukse avanud, võttis üks süüdistatavatest mehe kaelast kahe käega kinni ning lükkas ta põrandale pikali, samal ajal kui teine ukse sulges. Seejärel peksid süüdistatavad kannatanut valimatult üle kogu keha nii käte kui jalgadega. Suurt osa oma tegevusest noored ka filmisid,“ sõnas Kotimäe ning selgitas, et seejärel läksid poisid minema, ent tulid hiljem tagasi ning peksid meest edasi.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?