MIS VIIS JÕHKRA MÕRVANI? Selgusid Soomet raputanud tragöödia asjaolud

Toimetas Triin Tael, 16. oktoober 2024

Pühapäeval tapeti oma kodus Helsingi lähistel 29aastane endine hokitäht Janne Puhakka, kes sel sügisel oli televaatajaid köitnud Soome kuulsuste reality-sarjas „Petolliset“. Õige pea selgus, et kahtlusalune on Puhakkast 37 aastat vanem abikaasa, Norrast pärit loomaarst ja ärimees Rolf Nordmo. Nüüdseks on selgunud motiiv, mis norralase jõhkra mõrvani viis.

Puhakka ja Nordmo olid koos olnud 2014. aastast saadik ning sotsiaalmeedia jättis nende kooselust pilvitu pildi. Kõik polnud siiski roosiline: Soome meistriliigas Bluesi meeskonnas, kuid ka Prantsusmaal Gapi klubis mänginud noor hokitäht oli pidanud oma armusuhet pikalt varjama, kartes tagasilööke. Endast palju vanemat norralast oli ta nimetanud peretuttavaks.

Alles 2019. aasta novembris umbes aasta pärast sportlaskarjääri lõpetamist teatas Janne Puhakka esimese Soome hokimängijana avalikult, et on gei ja et tema kauane partner on Rolf Nordmo. LGBTQ+-kogukonnas hinnati Janne avameelsust kõrgelt. Hiljuti lõi ta laineid kuulsuste tõsielusarjas „Petolliset“ ning jõudis lausa finaali, mis pidi Neloneni kanalil eetrisse jõudma sel neljapäeval. Traagiliste sündmuste valguses otsustas kanal, et vähemalt esialgu mõrvamüsteeriumiks kutsutava reality finaalsaadet ei näidata.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?