KARTIS KESKKOOLIS PÕRUDA! Genka meenutus kooliajast: röövisin öösel eksamipiletid, et mitte läbi kukkuda

Toimetas Merilin Lutsar, 8. oktoober 2024

Räppar Genka käis pühapäeval saates „Hommik Anuga“, kus rääkis oma kogemusest õpetajana ja meenutas kooliaega. Kuigi Genka annab gümnasistidele valikkursust hiphopist, ei pea ta end traditsiooniliseks õpetajaks. „Õpetaja on pedagoog, kelleks õpitakse. Ma pean ennast mingisuguseks huvitavaks inimeseks klassi ees, kes räägib asju, mida keegi teine pole seni rääkinud,“ sõnas Genka.

Genka ehk Henry Kõrvits õpetab gümnaasiumiõpilastele valikainena hiphopkultuuri, mis pakub noortele võimalusi end väljendada ja õpetab ka eluks vajalikke oskusi. „Hiphop on kõige lihtsam viis ennast teostada ja selle kaudu saab õpetada ka elutarkusi,“ selgitas Genka. Kursus kestab pool aastat ning sellele järgneb ka arvestus, kus tuleb enda teadmisi näidata. „Mingi tähelepaneku võimalus peaks olema, et midagi jääks meelde sellest, mida ma räägin,“ ütles ta.

Lisaks rõhutas Eesti hiphopi isa, et tihti mõistetakse seda muusika- ja elustiili valesti. „Hiphop on tegelikult rahumuusika, sest New Yorgi gängid tegid omavahel rahu,“ ütles räppar.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?