PÄTTIDE UUED TEMBUD: Tallinna pandimajas avastati kuritegelik skeem

Kristjan Väli, 8. oktoober 2024

Tallinnas asuva pandimaja töötaja Aleksandr võttis müüki asju, mille tema tuttavast kelm oli oma ohvritelt välja petnud.

2022. aasta 28. märtsil ostis pandimajas töötanud Aleksandr oma tuttavalt D-lt käekella Casio G-Shoc, mis kaupluses maksab üle 300 euro. Tema maksis selle eest alla poole hinnast ehk 140 eurot ning müüs kella omakorda edasi. D aga oli kasutanud käekella soetamiseks teise inimese andmeid, nii et ohver polnud asjast teadlik – ehk pettusega. Politseil õnnestus tõestada, et Aleksandr teadis, kuidas tuttav müüb talle varastatud kraami, kuid sellest hoolimata müüs saadud asju pandimajas edasi. Kõnealune käekell polnud kaugeltki ainus asi. Samamoodi suutis D osta ja Aleksandri abil pandimajas müüki paisata ligi tuhat eurot maksva nutitelefoni Apple iPhone 12 Pro Max ja kolm jalgratast. Seejuures üks jalgratastest oli vägagi hinnaline, makstes üle 5000 euro. Samal viisil leidsid ostja veel iPhone 13, kuldkett, sülearvuti ning palju muud, mida kõike siinkohal üles loetleda pole mõtet.

Kohus Aleksandri üle toimus septembri keskpaigas ja ta läks kokkuleppele, mille järgi mõisteti karistuseks aasta ja kaks kuud tingimisi vangistust. Aleksandr mõisteti süüdi paragrahvi alusel, mis puudutab varastatud kraami müüki ja hoidmist. Ka pandimaja äriühing läks kohtus kokkuleppele ning peab maksma rahalise karistusena riigituludesse 5000 eurot. D kelmust puudutav kriminaalasi on eraldiseisev ja sealne otsus pole Aleksandri kohtuasjaga seotud.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?