„Näpud rippusid tal vaid naha otsas!“ Jahimees pääses haavatud karu küüsist tänu vaprale koerale

Merilyn Närep, 17. august 2024

„Karupreili otsustas, et ta oma nahka odavalt ei müü, ja hüppas kolme meetri kaugusel oleva Janeku pikali,“ kirjeldab jahimees Enn, kuidas haavatud karu ründas kütt Janekit.

„Üks jahimees passis metsas karu neli päeva. Kui karu tuli, siis laskis. Saigi pihta, aga mitte surmavalt. Ta ei arvestanud, et nii pika distantsi pealt tõuseb kuul üles, ning tabas karu kopsu. Ta ei julgenud ise lähemale minna, jäi valget ootama,“ räägib Kiikla jahiseltsi juhatuse esimees Enn Männiste.

Jahimees võttis seejärel Ennuga ühendust, sest haavatud karu oli vaja Ida-Virumaa metsast üles otsida. Enn omakorda helistas jahimees Janek Šibalovile, kes nõustus 5. augusti varahommikul minema karu otsima. Nii nad otsisid, Janekil oli kaasas ka Lääne-Siberi laika Ruby. Viimaks nägid ala, kus karu oli tiirutanud, korra isegi pikali visanud ning suure tõenäosusega end ära peitnud. „Koer võttis jälje üles ja andis märku, et karu on võssa pugenud. Janek, noor ja tugev mees, vaprust ülearu, mõtles, et läheb koeraga vaatama. Püssiga mees oli taga.“

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?