HOIA KOMMENTAARID ENDALE! „Parema meelega unustaksin üldse ära, et mul on füüsiline keha.“

Reti Jõerand, 29. juuli 2023

Kuidas mõjutavad välimuse pihta suunatud, ka positiivsed kommentaarid naiste minapilti? „Juhul kui keegi ütleb: „Sa näed nii hea välja – oled kaalust alla võtnud!“, oleks see justkui vihje, et sale või allavõtnud ongi õige ja ilus ühiskondlik standard. Ning kõik muu, kas või mõni lisakilo, väga halb,“ tunneb Kadri.

Möödunud nädalal kirjutas Õhtuleht kehadüsmorfiast ning kuidas sotsiaalmeedia ja kaasinimeste kommentaarid võivad seda süvendada. Artiklis mainis Peaasi.ee koolitaja ja psühholoog Elina Kivinukk, et üldiselt on inimese keha inimese enda oma ja pigem võiks hoiduda teise inimese keha kommenteerimisest. „Ükskõik mis moel, kas positiivses või kriitilises noodis, kas teleseriaali väljamõeldud tegelasel või inimesel tänaval,“ sõnas psühholoog.

Just põhjusel, et igaühel on oma kehaga oma lugu ning kellegi kohta kiirete järelduste tegemine on äärmiselt riskantne. Kivinukk rõhutas: „Ka positiivsete kommentaaride tegemine võib olla keeruline. Kommenteerija võib mõelda, et kellele ei meeldiks saada kena keha kohta komplimenti, aga tegelikult võib see käivitada protsesse, mida pole võimalik ette näha – vaimne tervis siiski.“

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?