JUHTKIRI | Slava bürokraatia

Ohtuleht.ee, 29. juuli 2023

Juhtum, kus tagantjärele selgus, et mõned haridusministeeriumi ühekordsest meetmest Ukraina lastele eesti kultuuri ja keelt tutvustama pidanud ühendused peavad raha tagasi maksma, on kurb mitmel moel. Taas on riik kohati välja näidanud bürokraatlikku pimedust.

Tõepoolest, reegleid peab täitma. On kurb, et hoolimata väga konkreetsetest suunistest leidsid nii mõnedki korraldajad, et ehk saab kuidagi teisti ka. Kui tagasi tuleb maksta kogu summa, sest lubatu ja teostus on väga erinevad, tekib paratamatult liiga kõrge kaarega mütsiga lööma minemise kahtlus.

Teiste puhul korduvad samad märksõnad: tahtsime halvas olukorras parimat, andsime endast kõik… ja saime karistada. Juba algsed tingimused kiskusid kiiva. Laagri korraldamise meede avanes ajal, mil paljudel olid plaanid tehtud, kurdavad trahvi saanud MTÜd. Osalejate kokkusaamiseks oli suvest hoolimata aega vaid napp kuu. Info liikus halvasti või siis peaaegu üldse mitte. Tulemus: ukraina lapsi ei leitud vajalikul määral ja viimases hädas, et laager ikka toimuks, kutsuti teisi, kel samuti huvi.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?