USKUMATUD HINNAD! Eestlasi on tabanud koomiksihullus – vanade raamatute eest küsitakse ulmesummasid

Maria Kilk, 7. september 2024

Haruldaste ja otsitud raamatute nimekiri täieneb! Vaid 9 aastat tagasi ilmunud Disney tegelaste seiklustest jutustava „Kogumishulluse“ eest küsitakse oksjonikeskkonnas 90 eurot. Aastal 2008 välja antud esimest koomiksikogu otsivad fännid aga tikutulega, sest kui sul seda raamatut ei ole, pole su kodu lihtsalt täiuslik. 

„Mõtlesime vennaga  pikalt, mida isale kuuekümnendaks juubeliks kinkida. Ta on elu jooksul jõudnud ennast kindlustada, kõik materiaalne on olemas. Soojad sokid ja pehme pleed? Kindlasti mitte, ta oleks need peale viisaka aja möödumist lihtsalt Uuskasutuskeskusesse viinud või heategevuseks annetanud. Elamuskingitus? Oh ei... Tal on oma sõpruskond ja väljakujunenud seltsielu. Kinkekaardid ja muud sellised asjad oleks ta mõnele nooremale sugulasele edasi sokutanud. Aga meie vennaga tahtsime papsile kinkida midagi sellist, mis teda reaalselt oleks üllatanud ja ehk pisaragi silma toonud ..“  Kolmekümnendates naine jutustab sõpradele oma viimase aja suurimast kordaminekust – õnnestunud üllatusest isale.

Ta praalib, et lõpuks läks neil korda osta väga heas seisus ehk praktiliselt uueväärne 1973. aastal välja antud raamat „Piilupart, Miki ja teised“. Jah, hind oli krõbe. Heas säilivuses raamatu eest tuli välja anda 250 eurot. Aga…

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?