KUIDAS MAITSES SUVI: mida kõige sagedamini grillil säristati, millist jäätist limpsiti ja millega janu kustuti?
Tänavu on olnud ideaalne grillisuvi, rõõmustavad suuremate Eesti lihatööstuste juhid üksmeelselt. Lõppeva suvega on rahul ka jäätise- ja joogitootjad. Mida siis tänavu siin kõige rohkem söödi-joodi?
„Grillimine saab hoo sisse kevaditi esimeste suviste ilmade saabumisega. Siis võib näha hüppelist grilltoodete müügi kasvu, mis on võrreldav isegi jaanipäevaga. Üldiselt kõige agaramalt grillitaksegi mais-juunis,“ ütleb Maks&Mooritsa turundusjuht Mirjam Endla. Ta rõõmustab, et tänavu on olnud ideaalne grillisuvi. „Päikest oli piisavalt, aga samas polnud pikka kuumalainet, mis vähendaks grillimist.“
Ka Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük kinnitab, et ühtlaselt soe suvi hoidis eestlaste huvi grillimise vastu kõrgel. „Eestlaste lemmik grillimise ilm tundub olevat siis, kui väljas on 25–28 kraadi sooja. Liha süüakse vähem, kui temperatuur tõuseb üle 30 kraadi,“ tunnistab Kruustük, et väga kuumad ilmad ei soosi samuti grillimist.