TERE, KOOL! | Marjen Võsujalg: tütar Mia pelgab kooliminekut

Anna-Maria Veidemann-Makko, 7. september 2024

Ürituste korraldaja ja mänedžeri Marjen Võsujala tütar Mia alustab kooliteed Kristiine gümnaasiumis. Erinevalt ema Marjenist, kelle koolitarvete ostutšekk oli meetrine, pole Mia oma esimest koolipäevast sugugi elevil.

„Mia palus mu vennal lõkke ääres ühe õudusloo rääkida. Vend ütles: „Mia läheb varsti kooli.“ Mia vastu: „Räägi üks õuduslugu, mis ei ole tõsi.“ Vend: „Mia ei lähe varsti kooli.“,“ jutustab Marjen naljaka loo, illustreerimaks Mia suhtumist kooliminekusse. Lasteaias oli Mial väga tore olnud ja tal olid seal ka lemmikõpetajad. „Kuigi ta veidi kardab, siis selleks pole põhjust. Sai oma rühmakaaslastega samasse klassi ja tegelikult usun, et kõik laabub kenasti.“

Marjen asus hoolika lapsevamana varakult koolitarbeid soetama ja läks vist liigagi hoogu, sest postitas sotsiaalmeediasse pildi, kus ostutšekk oli vähemalt meetrine. „Eks kuluvad endalgi need kontoritarbed ära, aga ma jälgisin ikka nimekirja, mis esimese klassi lapsele vajalik. Iroonia on selles, et lastevanemate koosolekul selgus nüüd, et osad asjad ostetakse klassiraha eest. Aga oli ka teisi vanemaid, kellel olid asjad juba ära ostetud. Minule kirjutasid mitmed jälgijad, et koolitarbed on ikka väga kallid. Ühel perel oli rekordsumma 1600 eurot viie lapse peale. Aga mida vanemasse klassi kellegi laps läheb, seda vähem kulusid on,“ jutustab Marjen.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?