ÕL VIDEO | ELUOHTLIKUD MÄNGUD RÖÖBASTEL: noored turnivad trammide otsas

Kristjan Väli, Video: Karin Jaanus , 19. oktoober 2024

„Läbi aegade on olnud kaake, kes on miskit teinud. Siis läksid võtsid kratist kinni ja sakutasid vähe, aga nüüd proovi midagi teha! Elu eest varjavad oma nägu ja näitavad sulle keskmist sõrme“ tõdeb staažikas trammijuht.

Tallinna Kopli trammiliini peatus. On hetk, kui mõlemal suunal liikuvad trammid peatuvad korraga ja reisijad seerivad sisse-välja. Teiste seas on peatuses seismas näha kaht puhvis jope ja kapuutsiga noort, kes varjavad kiivalt oma nägu. Välimuselt on nad vast 12–15aastased, põhikooli õpilased. Üks neist võtab kätte trammist näpatud punase tulekustuti ja hakkab seda sealsamas peatuses tühjaks laskma. Õhk täitub kustutuspulbriga. Teine näitab trammijuhile keskmist sõrme.

Kirjeldatu on muutunud Kopli trammiliinil võrdlemisi tavaliseks: kambakesi liikuvad noored ronivad trammide haakekonksude otsa, kus siis lõbusõitu tehakse. Liikuva trammi uksi kisutakse lahti ja hüpatakse hoo pealt välja. Hiljaaegu ronis üks nooruk suisa trammi katusele. Kuid see pole veel kõik – sagenenud on ka tulekustutite varastamine ja muud sarnased lollused. Trammijuhtidel hakkab mõõt täis saama – kui kaua saavad noored enda ja teiste elu ohtu panna? Miks peab ootama, et keegi tõsiselt viga saaks? Mispärast peavad trammijuhid vaikides mõnitusi ja terrorit taluma?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?