ÕUN JA RABARBER POKAALIS | Tiina Kuuler: pea iga toidu kõrvale passib mõni kohalik vein

Kersti Eero, 19. oktoober 2024

Ega puuvilja- ja marjaveinide ning toidu sobitamine ole raketiteadus. Kehtivad ikka needsamad põhimõtted mis viinamarjaveinidegi puhul, kuid mitte iga kord 100%, kirjutab Valgejõe veinivilla perenaine Tiina Kuuler oma raamatus „Meie veinid“.

Kuna iga veinimeister teeb kasvõi näiteks punase sõstra veini väga erinevalt ja tulemused ei sarnane üksteisele ka mitte aastate lõikes, siis ei saa absoluutse tõena võtta soovitust, et õunaveini võtke praekana kõrvale ja vaarikaveini hautatud pardi kõrvale. (Kui jutt on kuivadest veinidest, siis võib antud kooslusi proovida küll.)

Pigem on võimalik jagada üldisi näpunäiteid.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?