UEFA eriloa saanud Flora sepistab uueks hooajaks salapärast plaani

Rasmus Voolaid, 19. oktoober 2024

12. oktoobril täitus 90 päeva hetkest, mil FC Flora nimetas uueks peatreeneriks senise U21 meeskonna juhendaja Taavi Viigi. Vastavalt rahvusvahelistele reeglitele tuli aga selleks ajaks leida meeskonna etteotsa UEFA Pro kategooriat omav treener. Tähtaeg on kukkunud, kuid Viik jätkab ametis.

Senise juhendaja Norbert Hurda asemel ametisse määratud Viik omab UEFA A kategooriat, aga vastavalt UEFA ja Premium liiga nõuetele peab olema Flora tasemel meeskonna eesotsas UEFA Pro kategooriaga treener. Klubi president Pelle Pohlak avaldas, et Viik jätkab, sest UEFAst saadi eriluba.

Vastav taotlus saadeti jalgpalliliitu, mis edastas selle otsejoones UEFA-le. „FC Flora taotles UEFA Pro kvalifikatsiooniga peatreeneri määramiseks pikendust hooaja lõpuni põhjendusega, et hooaja lõpuni jääb vähem kui kuu aega ja nii lühikeseks ajaks ei ole mõistlik uut juhendajat määrata. Et Flora on UEFA sarja klubi, siis oli pikenduseks tarvis UEFA kooskõlastust, mis ka saadi,“ selgitas jalgpalliliidu avalike ja koostöösuhete osakonna juhataja Eva Nõmme.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?