„NAD RÜNDASID MIND IGAST KÜLJEST.“ Juhuslikku möödujat purenud koertevägi on siiani perenaise juures

Merilyn Närep, 19. oktoober 2024

Seitsmelt Tiibeti mastifilt rängalt pureda saanud meest ootab ees naha siirdamine. Politsei uurib asja, kuid seni on koertevägi endiselt omaniku juures. Sama koerapidaja lemmikud on rünnanud inimest nüüdseks kolm korda.

Neljapäeval kirjutas Õhtuleht, kuidas 16. oktoobril sai mees rängalt koerte käest pureda. Nimelt viis Harjumaal Lagedi alevikus elav Urve Arik oma majast üle tee kivile kasti õunu, kuid unustas selja taga värava lahti. Koerapidaja aiast tormas välja seitse Tiibeti mastifit, kes sööstsid kallale tänaval kõndinud 59aastasele mehele. „Nad ründasid mind igast küljest,“ lausub kannatanu. „Koerad tõmbasid mind pikali ja puresid. Proovisin end kaitsta nii, kuidas oskasin. Omanik püüdis koeri eemale peletada, aga kari oli keskendunud minu ründamisele ega allunud perenaisele mingil moel.“

Piirkonnapolitseinik Sten Suimets lisab reedel, et juhtunu kohta alustati väärteomenetlus. „Politsei, vald ning põllumajandus- ja toiduamet on aktiivselt suhelnud ja tekkinud olukorrale püütakse kiiresti leida lahendus. Ühtlasi käidi koos eile [neljapäeval] seda aadressi kontrollimas ja veendumas, et aed on iseenesest korras ning koerad sealt iseseisvalt välja ei saa.“ Ametkondade koostöös otsustatakse, mis koertest edasi saab.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?