Pääru Oja: „Kuidas mingi kamp plikatirtse otsustab, kui palju tohib Lembit Peterson teatrit teha?“

Jaanus Kulli, 19. oktoober 2024

Kaheksa aastat draamateatri laval olnud Pääru Oja sulges selle maja ukse neli aastat tagasi, et minna edasi vabakutselise näitlejana. Teist valikut tegelikult polnudki, sest Netflixi suurseriaali pakkumisest oli võimatu ära öelda.

Valiku tookordset õigsust kinnitavad nüüd paljud rajatagused filmirollid. Samas on Pääru jäänud truuks teatrile ning teinud kaasa just mitmes väike- ehk erateatris. Sestap astub ta ka siinses intervjuus teatrikärbete vastu teravalt välja. Just vabakutselisena. Sest erinevalt paljudest sama staatusega kolleegidest on tema seljatagune kindlustatud. Ta on seda ise oma töökuse ja andekusega teinud. Mida kinnitab ka äsja ekraanile jõudnud film „Vari“, kus Pääru kinnitab taas, et on väga hea näitleja. Tema õrn ja haavatav Juhan Liiv on Eesti viimaste aastate kinomaastikul üks võimsamaid rolle. Ja filmi-Liivi õiglustunne on olemas ka tema kehastajas.

Nädala lõpus kinodesse jõudev Jaak Kilmi „Vari“, kus sa kehastad Juhan Liivi, tõi tahtmatult meelde Kaljo Kiisa „Hullumeelsuse“ Jüri Järvetiga peaosas. Oled kindlasti seda filmi näinud?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?