Eestis on magusate karastusjookide tarbimine vähenenud
"Rasva ja soola puhul on hakatud kasutama tervislikumaid alternatiive. 2014. aastal kasutas 92% eestimaalastest toidu valmistamisel taimeõli ning tavalise keedusoola asemel on hakatud aina enam kasutama pansoola ja jodeeritud soola. Üldiselt ei ole nende osakaal, kes toidule juba enne maitsmist soola lisavad, aastatega muutunud, kuid suurenenud on nende hulk viimasel ajal nooremate (16-34aastaste) meeste seas," ütleb Tervise Arengu Instituudi vanemteadur Mare Tekkel.
Eesti täiskasvanud rahvastiku tervisekäitumise uuring aastast 2014 näitab veel, et magusa söömine (kommid, šokolaad) on eestlaste seas tasapisi kasvanud, 3-7 päeval nädalas sõi neid 36% vastanutest. "Positiivne muutus on samas see, et rohkelt suhkrut sisaldavate karastusjookide tarbimine on märgatavalt vähenenud ja seda ka kõige nooremate (16-24aastased) hulgas," märgib Tekkel.