Vähiravifond kriitikast, mida tõi endaga kaasa Cardo Remmeli ravi toetamine: me ei saa rikastel ja vaestel taotlejatel vahet teha

Ohtuleht.ee, 12. mai 2018

Sel nädalal surnud ettevõtja Cardo Remmeli ravi toetas ka vähiravifond "Kingitud elu".  Cardo Remmeli  kui pealtnäha eduka ettevõtja toetamine tõi fondi suunal omajagu kriitikat. Vähiravifondi juhataja Toivo Tänavsuu selgitab "Kingitud elu" sotsiaalmeediakontol, miks fond otsustas Remmelit toetada. 

Üks toetaja kirjutas fondile :"Kogu südamest olen elanud kaasa inimestele, keda fond on toetanud. Aga üks toetuse saaja on minu ja mu mitmete sõprade õiglustunnet riivanud - Cardo Remmel. Ilmselt on tegemist multimiljonäriga. Kindlasti on tegemist inimesega, kelle juhitud ettevõte - õlletehast pean silmas - on haigeks teinud siin maal tuhendeid inimesi, inimsuhteid hävitanud jne. Mul on inimlikult temast kahju. Tahaksin väga, et ta paraneks. Aga koguda talle raha, sh sihtotstarbeliselt?  Pärast seda, kui ta fondilt raha küsis, et maksta kolme kuu jooksul 8000 eurot ravimite eest (see on muide minu jaoks ligi kaheksa kuu palk, temale arvatavasti taskuraha), on neli mu sõpra loobunud fondi toetamisest.  See jutt on ehk siin taktitu ja valus, aga soovitan fondil ka sellest aspektist oma otsuseid kaaluda. Tahaksin väga, et Cardo Remmel terveneks. Aga ehk mitte fondi rahadega - seda vajavad haiged inimesed, kes tõesti ise ei suuda oma ravi eest tasuda."

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?